вторник, 17 декември 2013 г.

Промени и тенденции в интернет поведението – 2013

Prestigio MultiPad Quantum от PCStore.bg

Според последните огласени данни на международната маркетингова агенция Mintel, базирана в Лондон, победоносният поход на таблетите продължава с пълна сила, като 42 % от домакинствата вече имат достъп до компютър през таблети, докато през юни т.г. те са били 40 на сто.
Съотношението на потребителите, достигащи до интернет през таблети, се е удвоило за последните 12 месеца, като е стигнало 34 % през септември спрямо 17 % година по-рано.
Интересът към покупка на нов телевизор е подскочил рязко през последното тримесечия, като 31 % от потребителите смятат да си купят HDTV за Коледа. Очаква се потребителите да започнат да си купуват смарт телевизори доста бързо, като се има предвид, че вече три четвърти от телевизорите на пазара имат интернет приложения.  
Все повече хора търсят интернет оценки, за да подпомогнат решението си спрямо дадена марка, продукт или услуга или спрямо място, което да посетят. Интеграцията на социалните мрежи помага на потребителите да намерят мнения на хора, които те познават.
Таблетите се използват предимно за развлечение, търговия и финансови активности. Собствениците на таблети са по-склонни от тези на смартфони, да вземат участие в онлайн шопинг, упрваление на финанси, следене на видео поток, четене на новини, игри и онлайн хазарт.
JTN Panel По-младите потребители  използват социалните мрежи по-рядко за сметка на приложения за изпращане на съобщения пригодени за краткортрайни дейности като WhatsApp и Snapchat.
Около 42 на сто от потребителите са кликнали на онлайн реклама в последните три месеца. Извън тази група, около 50 на сто се пристъпили директно към покупка на нещо.
Абонатите на платен видеопоток представляват доходна целева група за онлайн рекламистите, като се има предвид, че те са по-склонни да се ангажират с реклами и дори ги споделят с приятели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар