четвъртък, 23 май 2013 г.

20 по 1000 от много добрите и гениални текстове дари КПМГ!Става дума за добри, много добри и гениални текстове! Те са събрани в книгата с 20 съвременни български разказвачи, която КПМГ в България спонсорира по случай 20-годишнината си. Вътре са Захари Карабашлиев, Богдан Русев, Михайил Вешим, Яна Борисова, Здравка Евтимова и много други любими съвременни автори. Някои имена ще ви изнeнадат. Сигурно никога не сте ги чували. Те обаче също са гениални.
Вчера КПМГ връчи официално дарение на обществените библиотеки, българските училища и културни центрове в чужбина. Церемонията се състоя в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
1000 екземпляра от книгата „20 съвременни български разказвачи” поеха своя път към широка читателска аудитория у нас и по света със съдействието на Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий”.
Книгата е издание на KPMG в България, посветено на
20-годишния юбилей на компанията. Изявени автори през последните години са предоставили своя любим разказ за нея, а илюстрациите към творбите са дело на студенти от Националната художествена академия.

Гергана Мантаркова, управляващ съдружник на KPMG в България, сподели: „С изданието ние се опитахме, на първо място да промотираме новата българска литература. Защото вярваме в социалното образование, в необходимостта качествени културни продукти да достигат до повече хора. Знаем, че пазарните времена традиционно са трудни за културата, в пазарни условия стойностната литература трудно намира път до широки читателски кръгове.
От друга страна, опитахме, чрез нашия проект да подкрепим млади български автори и млади български художници. Да направим възможно гласът им да стане по-силен, за да бъде чут, да отворим повече очи за красотата, която създават.
И не на последно място, ние създадохме книгата в знак на отношение и уважение, към нашите служители и клиенти – книгата е емоция, която споделяме с тях, добавена стойност в общуването помежду ни, което ни прави още по-близки.”
Дарението бе прието от директора на Националната библиотека проф. Боряна Христова, която благодари от името на получателите му. По думите й, книгата „20 съвременни български разказвачи” дава пример за това как бизнесът подава ръка на творческата общност, а дарението за средищата на българската култура в страната и по света свидетелства за отговорното отношение на KPMG към обществото като цяло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар